2013-07-28

En vecka i Kuching, Malaysia

Vi tänkte nu dela med oss av några tips på aktiviteter ni kan roa er med om ni har vägarna förbi Kuching.


Semengoh Wildlife Rehabilitation Centre och Jong's Crocodile Farm

Semenggoh är ett rehabcenter för orangutanger, och lite av ett måste under Kuchingvistelsen. I dagsläget bor här omkring tio orangutanger. 09:00 sker matningen av dem, vilket är höjdpunkten med besöket. Det är dessutom enda gången man är garanterad att få se aporna, då de till stor del är väldigt blyga. Faktum är att endast hälften av dem dök upp till "frukosten", och guiden förklarade att de andra kommer och plockar upp resterna från marken när besökarna har gått. Inträdet kostar inte mer än 20-30 kr och är helt klart värt det.








Efter besöket hos orangutangerna åkte vi vidare till Jong's Crocodile Farm. Det är alltså en krokodilfarm i första hand, men stället kryllar också av andra djurarter, såsom ödlor, fiskar, fåglar, apor, m.m. Huvudattraktionen är förstås krokodilmatningen som äger rum 11:00 (man kan alltså hinna med både orangutang- och krokodilmatning på samma dag). Båda ställena har en till matning kl. 15:00 - om man skulle missa den ena. Krokodilmatningen är ganska spektakulär, eftersom maten hängs upp på en lina och krokodilerna måste hoppa för att få tag i den.



Efter matningen kan man promenera runt i regnskogen och titta på de andra djuren.


Vi vill också passa på att rekommendera den fantastiska guiden "Ethan" som för mindre än halva priset av vad andra guider tog visade oss båda ställena och dessutom en attraktion till, nämligen:


Floating Book Fair

 Den "flytande bokmässan" är en attraktion som seglar jorden runt, vilket innebär att den troligen inte är kvar i Kuching när ni är där nästa gång, men chansen finns att ni kan befinna er i någon annan stad i världen när båten har lagt till där! Ombord på båten kan man förstås köpa billiga böcker eller ta en fika. Båten har en kristen prägel som återspeglas i de aktiviteter (typ "gruppsamtal") som anordnas av personalen, men det är inget man behöver delta i om man inte vill.








Kuching Waterfront

Sist men inte minst kommer alla besökare i Kuching troligen att vistas vid "the Waterfront". Det här är hjärtat av Kuching och här återfinnas många souvenirbutiker, bazarer, kaféer och restauranger, så väl som historiska och kulturella monument.
 



 Ett stenkast från the Waterfront finns den berömda kattstatyn. Här finns också ett par shoppinggallerior, men de två bästa (The Spring och City One) ligger närmare flygplatsen.


 Det var allt för den här gången. Tack för att ni har läst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar