2013-09-08

Budapests höjdpunkter

Det här är en sammanfattning av vår vecka i Budapest. Den kan i bästa fall ge er tips på sätt att fördriva tiden på när ni är i staden. Vi bodde på lägenhetshotellet Opera Residence. Det är kanske inte troligt att ni kommer göra det - men här följer vår recension av stället:


Opera Residence (***)

Extremt prisvärt!

Det finns ingen service att tala om, men det här är inte heller något ställe man bor på för att bli bortskämd. Lägenheterna är rena, fräscha och välutrustade. Läget är inte långt ifrån centrum, och det finns en tunnelbanestation i närheten. Donau är inom gångavstånd.


Vi rekommenderar varmt stället till den som vill hyra en billig och funktionell lägenhet i Budapest.

Betyg: 4/5

---

Då går vi över till aktiviteterna. Vi ska berätta om tre måsten under er Budapestresa. Det första är Szechenyi Bath and Spa Budapest som alltså är ett varmt källbad, något det finns överflöd av i Budapest. Ungrarna är omåttligt förtjusta i sina källbad, men vi valde att lyfta fram Szechenyi eftersom det även är populärt bland turister. Vi hade inte tillgång till någon vattentät kamera, så ni får nöja er med en bild tagen från ingången:


Det finns ungefär 15 pooler, varma och kalla, inne och ute. Det finns också gott om bastur, vattenaktiviteter, relaxrum osv. Ge stället en chans - gillar ni att bada kommer ni inte att ångra er!

Är ni mer sugna på "äventyr" än relax, är Aquaworld ett bättre alternativ. Här finns ett stort antal inne- och utepooler, rutschkanor, en motionspool, flera jacuzzis osv. Reser ni med barn, eller vill leka av er själva en stund, så är Aquaworld det perfekta stället för det.

Designen här inne är fantastisk och mayaindiansk. Det finns också en vågmaskin för att ytterligare förstärka känslan av att vara i tropikerna!







En tvåtimmarsbiljett kostar runt 150 kr om man åker hit under en veckodag.

Nästa rekommendation har också med vatten att göra. Självklart måste ni åka på en Donaukryssning! Det finns ett otal arrangörer av dessa båtturer. Vissa erbjuder en kvällsdrink, andra middagar. Vissa erbjuder till och med halvdagskryssningar. Vi valde standardalternativet och sippade på ett glas bubbel under vår åktur.





Under turen får ni beskåda den vackra arkitekturen, samtidigt som ni på valfritt språk får höra beskrivningar av byggnaderna och deras betydelse för den ungerska historien. Vi betalade ungefär 90 kr för en biljett och blev väldigt nöjda!

Om vi då ska berätta om något som inte har lika mycket med vatten att göra, så är det att bestiga Gellért Hill och njuta av den häpnadsväckande utsikten från toppen. Floden Donau är förstås en del av nöjet här också - men på ett mer svindlande sätt.




Det är långt till toppen - men väl värt mödan.




Nu har ni fått se några av Budapests bästa sidor, och om ni fortfarande inte är säkra på om ni verkligen vill åka hit, kom ihåg att det finns oerhört mycket mer att se och göra! Framförallt vill vi lyfta fram shoppingen, eftersom priserna i dagsläget är betydligt lägre än i euroländerna. Vi vill också påminna om att det finns gott om ungerska barer där man kan köpa njutbara drycker till löjligt låga priser.




Tropicarium är ett annat intressant ställe att besöka!




Eller varför inte isbaren?



Ni förstår. Budapest har mycket att ge, och det är upp till er att ta emot det!

Tack för att ni läste, och fortsätt resa!

1 kommentar:

  1. wood fired hot tub stove

    WAJA sauna is specialist manufacturer of top quality sauna products. Products include sauna rooms, steam rooms, barrel saunas, wooden hot tubs, and all kinds of sauna accessories.

    SvaraRadera